top of page
חיפוש

זהירות - הר געש ארגוני לפנייך!


מה אתם רואים כאן ?
לא תמיד רואים את מה שחשוב לראות.... אם בכלל רואים

קונפליקטים ארגוניים סמויים והרי געש ארגוניים.

קונפליקטים הם חלק ממציאות ארגונית מתמשכת. חלק נוכח בחייו של כל ארגון. אלא שחלק לא מבוטל מן החיכוכים העימותים אינם צפים על פני השטח. במקום זאת הם באים לידי ביטוי מאחורי הקלעים בצורות כמו הימנעות, חוסר סובלנות, רכילות ונקמה. עובדת היותם סמויים מהעין גורמת לנזק שלהם ללכת ולצמוח מתחת לפני השטח מבלי שלהנהלה יש יכולת לבצע את התיקונים הנדרשים וכמו הר געש , הם באים לידי ביטוי רק בעת ההתפרצות, שלב שבמהלכו נזקים נגרמו וקשה מאד לתקנם.

ישנם היבטים שונים של קונפליקט בארגונים. קונפליקט הוא חלק מהמרקם החברתי של ארגונים, חלק משגרת העבודה. תדירות ועומק הקונפליקטים תלויים ביכולת של הארגון לאתרם בזמן ולטפל בהם. לרוע המזל, קונפליקטים במקום העבודה הם בעלי תרומה משמעותית ליציבות התעסוקתית של עובדים ולמשך הזמן בוא הם נשארים בארגון. "80 אחוזים מן התחלופה בארגונים מיוחסת ליחסים לא מספקים עם הבוס", אלא שבחלק לא מבוטל מן המקרים , הבוס כלל אינו ערני להתרחשות.

עובדים שמרגישים שאינם נתמכים בעבודה או מתמודדים עם קונפליקטים שהם לא מצפים שיפתרו ביעילות, נוטים לנצל הרבה יותר ימי מחלה מאחרים. היעדרות הכוללת אובדן פרודוקטיביות, עלייה בעומס, מורל נמוך ואיכות עבודה ירודה.

הגם שמדובר בנתון שקשה לחשבו , אבדן פרודוקטיביות היא אולי העלות הגדולה ביותר של עימותים במקום העבודה. אובדן הנובע ממגוון סיבות בינן עובדים מנותקים ופגועים שתפקודם נמוך, כמו גם בזבוז זמן של מנהלים בתרחישי ניהול קונפליקטים. מחקרים מצביעים על כך שבין 30% ל -50% מהזמן של המנהל מוקדש לניהול סכסוכים בתוך הצוותים שלהם. עובדים המנותקים עולים למקומות העבודה שלהם כסף גם בגלל בירידה בפריון ותרומתם השלילית ביצירת סביבת עבודה רעילה ונזק לאחרים.

מקומות עבודה עם תהליכי ניהול קונפליקטים בלתי מנוהלים כיאות סובלים גם מסיכון מוגבר לפעולות משפטיות מצד עובדים ממורמרים. חשוב לדעת שהמוטיבציה של עובד לנקוט בצעדים משפטיים נעוצה לרוב בעקרון ובהפגנת כעס , הרבה יותר מאשר הרצון להסתלק עם צ'ק ביד.

אי אפשר להימנע לחלוטין מסכסוכים (ולמעשה, עימות מנוהל היטב הוא דבר שארגונים יכולים להפיק ממנו תועלת) אם כי ישנן דרכים בהן ארגונים יכולים לצמצם סכסוכים ולהימנע מהעלויות הנסתרות הכרוכות בהם.

אבל כדי שניתן יהיה להתמודד עם קונפליקטים כאלה בארגון , הם חייבים להיחשף ולהיות גלויים לרובד ההנהלה. אחרת, בהיעדר מודעות לקיומם , לא יבוצעו הצעדים הנדרשים על מנת לצמצם או לפתור אותם והארגון , יינזק.

במקרה בו מתעורר קונפליקט ולא ניתן להתמודד אתו ביעילות בתוך העסק, חשוב להתמודד אתו בצורה מקצועית ומהירה, כדי להימנע מהסלמה נוספת של המצב.

הבנת עומק בנושא תבטיח פעילות נכונה ובעיקר צמצום עלויות ואבדני הכנסות.

אם תרצו , נשמח לעזור.

זכרו - דברים אינם תמיד מה שהם נראים. במיוחד אם מדובר בארגונים עסקיים.


בהרבה מקרים מה שנראה לכם, אינו מה שמתרחש באמת.


Things are not always what they seem.




לפרטים נוספים והתאמת פתרון לארגון שלכם, ניתן לפנות ל: joab@thespotlightsystem.com



40 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page